HACCP - SYSTEM ANALIZY ZAGROŻEŃ I KRYTYCZNYCH PUNKTÓW KONTROLI
Czas trwania filmu 18 minut; Nośnik DVD
System
HACCP przedstawiono na podstawie technologii produkcji sera Gouda w
zakładzie mleczarskim od momentu pozyskania mleka surowego od hodowcy
poprzez laboratoryjną ocenę surowca, pasteryzację mleka w
pasteryzatorach, proces koagulacji, obróbkę skrzepu i gęstwy serowej w
kotle serowarskim.
Pokazano także dalsze procesy technologiczne
przebiegające w solowni i dojrzewalni oraz laboratoryjną ocenę gotowego
wyrobu i przygotowanie serów do dystrybucji.
W całym ciągu
technologicznym omówiono i zaprezentowano jak funkcjonuje wdrożony w
zakładzie system HACCP zwracając szczególną uwagę na monitoring
krytycznych punktów kontrolnych CCP i punktów kontrolnych CP.
MONTAŻ
RUSZTOWAÑ
Czas trwania 30 minut; Nośnik DVD
MURARZ- MURY JEDNOWARSTWOWE Z CERAMIKI PORYZOWANEJ
Czas trwania filmu 15 minut; Nośnik: DVD.
W filmie zaprezentowano technikę wykonywania przez murarza i pomocnika
murarza ścian jednowarstwowych z ceramiki poryzowanej na przykładzie
realizacji dużego obiektu budowlanego.
Omówiono i pokazano:
- przygotowanie stanowiska pracy murarza,
- sprzęt do robót murarskich,
- środki ochrony osobistej,
- materiały i ich transport,
- elementy muru wraz z kotwieniem do słupów,
- technikę pracy murarza i pomocnika z uwzględnieniem zagadnień bhp.
TECHNOLOGIA PRODUKCJI OBUWIA
Czas trwania 18 minut ; Nośnik DVD
PIEKARZ
Czas trwania 12 minut ; Nośnik DVD
OBSŁUGA KAS FISKALNYCH
Czas trwania filmu 20 minut;Nośnik : DVD
MASAŻ KLASYCZNY
Czas trwania filmu 29 minut; Nośnik : DVD
KOSMETYKA PIELĘGNACYJNA
Czas trwania filmu 32 minuty; Nośnik : DVD